TFCC Polsbrace

De TFCC polsbrace is gemaakt geschikt voor klachten en pijn pinkzijde van de pols. De ortho medical TFCC bandage is ontwikkeld voor de behandeling van Triangulaite FibroCartilage Complex
Orthomedical tfcc polsbrace
Orthomedical TFCC Polsbrace

De TFCC polsbrace is de brace bij TFCC klachten

De Orthomedical TFCC brace is gemaakt voor klachten met de Triangulaite FibroCartilage Complex (TFCC). Deze bandage van Ortho Medical geeft steun aan kraakbeen, wat zich bevindt tussen de Ulna (kop van de ellepijp), de Radius (het spaakbeen) en het os triquetrum van de handwortel aan de pinkzijde.

Hoe werkt een TFCC Orthomedical polsbrace?

De TFCC pols bandage is gemaakt voor pijn en klachten aan de pinkzijde van de pols. Vooral als de erger worden als je op de hand steunt of waar je een klikkend geluid hoort, als de onderarm sraait. De TFCC brace is eenvoudig te verstellen met klittenband waardoor precies de juiste druk gegeven kan worden om de pols te ondersteunen.

De juiste ondersteuning en toch grote bewegingsvrijheid

 

Het voordeel van deze polsbrace is dat de bewegingen van de pols op normale wijze kunnen worden uitgeoefend, zonder grote beperkingen. Er zijn geen spalken in dit soort braces om ongewenste bewegingen van de pols te beperken. Dus er treden geen ongewenste bewegingsbeperkingen op die normaal met een spalk samen gaan. De TFCC bandage van Ortho Medical is perfect voor dagelijks gebruik of om mee sporten.

Kenmerken van de TFCC polsbandage Ortho Medical

  • De brace kan zowel links als rechts gedragen worden;
  • De TFCC brace heeft de kleur zwart;
  • De maat is universeel dus mensen met dunnen of dikkere polsen kunnen dezelfde brace gebruiken en de omvang eenvoudig aanpassen¬†

Bij toenemende of aanhoudende klachten of vragen; raadpleeg u uw arts of fysiotherapeut.

Hoe kan ik de brace onderhouden:

  • Wasvoorschrift: Dit product kan met de hand gewassen worden met een mild reinigingsmiddel in lauwwarm water (30 graden). Gebruik geen wasverzachter, bleekmiddel of vloeistoffen om vlekken mee te verwijderen. Natuurlijk laten drogen en niet op een verwarming leggen, in een droogmachine drogen of laten stomen.